Το πιο διαδεδομένο βότανο μαγειρικής στην Μεσογειακή κουζίνα και όχι μόνο.

  Χρησιμοποιείται σε πλήθος φαγητών όπως ψητά ή βραστά κρέατα, ψάρια, σούπες, σαλάτες, πίτσες, ομελέτες, πατάτες , ντομάτες κλπ.

  Το αιθέριο έλαιο, πλoύσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες , χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική , τη βιομηχανία τροφίμων , και τη βοτανοθεραπεία.

Διατηρείται σε ξηρό και σκιερό μέρος.
 

    The most widespread cooking herb in Mediterranean cuisine.

    It is used in many foods such as grilled or boiled meats, fish, soups, salads, pizzas, omelets, potatoes, tomatoes, etc.

    The essential oil, rich in antioxidant properties,

is used in pharmaceuticals, in the food industry, in herbal medicine.

It is kept in a dry and shady place.